Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
    Чудно ми е как някой може да харесва това уродливо недоразумение? А това пък да съсипеш 8С не искам и да си го помисля.

Уродлива е само според теб. Но за един ценител едва ли е уродлива, имам прадвид от тези, които ще ги плащат тия коли. Освен това, докато не я видиш наживо, не можеш да разбереш как точно изглежда и дали е уродлива. Доста от моделите на Алфа не изглеждат наживо и на снимка еднакво, при това въпросните модели са все екзотики и именно на такива се гради имиджа на марката.

То и за мен Порше Панамера е автомобилно недоразумение с дизайн на лайно, но хората си ги купуват и им се радват.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
      Уродлива е само според теб. Но за един ценител едва ли е уродлива, имам прадвид от тези, които ще ги плащат тия коли. Освен това, докато не я видиш наживо, не можеш да разбереш как точно изглежда и дали е уродлива. Доста от моделите на Алфа не изглеждат наживо и на снимка еднакво, при това въпросните модели са все екзотики и именно на такива се гради имиджа на марката.

То и за мен Порше Панамера е автомобилно недоразумение с дизайн на лайно, но хората си ги купуват и им се радват.
      Да, за мен е уродлива, но както казваш хората купуват недоразумения с дизайн на лайно, така че може и тази да купят. За мен 8С е един от най - красивите автомобили в историята на автомобилите въобще, затова се възмущавам. Поне да имаше нова, по - добра механика, а то... Вярно, екзотика е, но нищо повече. Това че съм фен на марката не означава, че харесвам всичките и модели.
      Last edited by rossenvn; d.m.y г., 20:57.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Да, за мен е уродлива, но както казваш хората купуват недоразумения с дизайн на лайно, така че може и тази да купят. За мен 8С е един от най - красивите автомобили в историята на автомобилите въобще, затова се възмущавам. Поне да имаше нова, по - добра механика, а то... Вярно, екзотика е, но нищо повече. Това че съм фен на марката не означава, че харесвам всичките и модели.
        Е то друга механика по-добра няма откъде да дойде. Просто основата е 8С, което пък от своя страна е Мазерати. Алфа Ромео на практика не съществува, нямат собствени фабрики, нямат къде да развиват нищо. Затова просто Едно дизайнерско ателие прави ръчно нови каросерия и я закача на съществуваща кола. Просто Фиат не дават пари на Алфа за нещо повече.

Comment

• Поне да и бяха сложили фаровете на 8c, а не от 599 Fiorano ... то и интериора е с елементи на кончетата ама карай.
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Чудно ми е как някой може да харесва това уродливо недоразумение? А това пък да съсипеш 8С не искам и да си го помисля.
            Абе и аз не бих дал 8c за това...чак уродливо не е, интересно е, но си прилича на един супер-скъп Фиат Купе 8C си е класически красива

Comment

• Не знам дали е за тук, ама е поне малко любопитно:

Айнтрахт Франкфурт
              Last edited by todor82; d.m.y г., 01:01.
              Alfa Romeo 145 1.3 boxer 90hp 95г. - ex
              Alfa Romeo 147 1.9 m-jet 150 hp 05г. - еx

Comment

• К'во "оревахте орталъка" бре!? Радвайте се че изобщо "излизат" нови модели, защото франсетата от няколко години са в яка закъсация и съкращават работници и заводи и се чудят как да оцелеят.

Не не може да става въпрос за сравнение между двете.Отделно 8 са ограничена серия.

На мен не ми харесва собственото име на модела(Disco) ама какво да правя сега.Така е решил производителя, като започна аз да ги произвеждам тогава ще им давам и имена ...

По мое мнение това е по-скоро автомобил за колекционери- не е толкова за да се наслаждавате на спортно каране, колкото да си я държите " на витрината" и от време на време да я подкарвате и да се возите на нея.

Не забравяйте че малко са скъпите модели автомобили които имат достатъчно продажби за има поне малка печалба-само да припомня, че Даймлер спря от производство най-скъпият си модел- Майбах ...

Сега алфа постепенно се превръща в нещо като сериите монети или марки- ценителите си ги купуват, защото не е масов автомобил.Този модел Disco volante е точно такъв.

Моделите замислени за масовият потребител-купувач са други- Brera, 159, Gulietta, MiTo ...

Като преценявам по името и външния дизайн, този модел е предназначен и насочен към американския пазар тази страшно много ми напомня на американския Стингрей - името и дизайн бих ги определил като итало-американски ...
                Attached Files
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Могат за донори да използват Ферари Калифорния.
                  No one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
                  Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве )
                  e46 328Ci (чорбаджийска кола)

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                    К'во "оревахте орталъка" бре!? Радвайте се че изобщо "излизат" нови модели, защото франсетата от няколко години са в яка закъсация и съкращават работници и заводи и се чудят как да оцелеят.

Не не може да става въпрос за сравнение между двете.Отделно 8 са ограничена серия.

На мен не ми харесва собственото име на модела(Disco) ама какво да правя сега.Така е решил производителя, като започна аз да ги произвеждам тогава ще им давам и имена ...

По мое мнение това е по-скоро автомобил за колекционери- не е толкова за да се наслаждавате на спортно каране, колкото да си я държите " на витрината" и от време на време да я подкарвате и да се возите на нея.

Не забравяйте че малко са скъпите модели автомобили които имат достатъчно продажби за има поне малка печалба-само да припомня, че Даймлер спря от производство най-скъпият си модел- Майбах ...

Сега алфа постепенно се превръща в нещо като сериите монети или марки- ценителите си ги купуват, защото не е масов автомобил.Този модел Disco volante е точно такъв.

Моделите замислени за масовият потребител-купувач са други- Brera, 159, Gulietta, MiTo ...

Като преценявам по името и външния дизайн, този модел е предназначен и насочен към американския пазар тази страшно много ми напомня на американския Стингрей - името и дизайн бих ги определил като итало-американски ...

Какъв пазар, какви пет лева? Знаеш ли колко 8С са продадени, а и колко от собствениците им ще се навият да ги развалят за тази приумица? Това е някаква рекламана кампания и нищо повече. В момента Алфа Ромео продава само Жулиета и Мито, 159 не се произвежда.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Въпросното Диско Воанте се прави в момента само с цел привличане на вниманието. Не се прави от Алфа Ромео, просто е търговски трик от Фиат. Единствено се ляга на стара слава, модела сега е римейк към кола на Алфа от 50-те години, когато марката е била много силна и със върхов имидж. Ето го оригинала:

http://wallpapers.alafoto.com/displayimage.php?pid=7216

А ако се вгледате добре ще забележите, че впоследстви Ягуар са крали от точно този модел за прословутия си E Type.

Comment

• Alfa Romeo за $9.3 млн
                        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Ае аз доколкото знам Disco Volante значи летяща чиния, от там идва странният дизайн, колата трябва да има кръгла форма. Откъде обаче идва летящата чиния, не знам

Comment

• А това 4С извади страхотен глас от четирицилиндров двигател

http://autobild.bg/alfa-romeo-4c:-%D...B5%D0%BD/a5733
                            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                              А това 4С извади страхотен глас от четирицилиндров двигател

http://autobild.bg/alfa-romeo-4c:-%D...B5%D0%BD/a5733

Честно казано не съм впечатлен. Но виж, това вече е езвук не Алфа - на колегата Venci :

http://www.youtube.com/watch?v=UWQcw...ature=youtu.be
                              Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 21:16.

Comment

• ама го нема...

Comment

Working...
                                X